My Profile

Profile Avatar
YXYJannie843
Via San Domenico Soriano 40
Cesaro, New Mexico 98033
Italy
0311 7252204 https://www.Amh-Makelaars.nl/funda-maastricht/ *******
U bent misschien van plan uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Hoe dan ook, je bent waarschijnlijk op zoek naar een geweldige makelaar.

Makelaar, makelaar in onroerend goed - is er een verschil?

Er zijn Realtors® en er zijn makelaars in onroerend goed. Dit zijn geen synoniemen. Een makelaar in onroerend goed heeft een licentie om "een koper of een verkoper in een onroerendgoedtransactie te vertegenwoordigen in ruil voor provisie." Makelaars in onroerend goed werken meestal voor een vastgoedmakelaar of makelaar.

Een makelaar heeft ook een vergunning en kan onroerend goed verkopen als agent of makelaar. Er zijn volledig ethische makelaars en Realtor®. Het primaire verschil is dat een makelaar een extra toezegging heeft gedaan om de 17-artikelcode en het beroep van de onroerendgoedsector te respecteren.

De zoekopdracht en enkele vragen

Op zoek naar een geweldige makelaar betekent dat u vragen zult stellen, dus laten we beginnen met het samenstellen van uw lijst met vragen:

Verwijzingen: vraag uw vrienden, collega's en familieleden om verwijzingen. De meeste mensen die een positieve ervaring met het werken met een agent hebben gehad, beschrijven hun ervaring graag en waarom ze vinden dat hun agent uitzonderlijk was.

Verwijzingen van professionals: het is zeker aangewezen om makelaars in onroerend goed om verwijzingen te vragen. Vertegenwoordigers van financiële instellingen, met name hypotheekmakelaars, zijn waarschijnlijk op de hoogte van buitengewone agenten.

Open huizen: naar open huizen gaan is een geweldige, niet-bedreigende manier om makelaars te ontmoeten. Besteed aandacht aan de manieren en het uiterlijk van de agent, zijn / haar professionaliteit en de kwaliteit van promotiemateriaal dat op de open dag wordt aangeboden. Lijkt de agent goed geïnformeerd over het onroerend goed en de lokale markt? Is de agent klaar om te wijzen op de kenmerken van het huis, of negeert hij in feite bezoekers?

Wanneer u een algemeen gunstige indruk van een agent hebt, zorg er dan voor dat u een visitekaartje verzamelt en notities van uw waarnemingen maakt.

Referenties: plan om verschillende agenten te interviewen voordat u een beslissing neemt en een kopersovereenkomst ondertekent. Vraag elke kandidaat tijdens het interview om doorverwijzingen van recente klanten te geven en bel die doorverwijzingen.

Een van de vragen die u kunt stellen, zijn de vraag- en verkoopprijzen van hun panden en hoe lang de woning op de markt was?

Neem de tijd om het landgoedbord van de licentiediensten op te zoeken om te bevestigen dat de kandidaat momenteel een licentie heeft en of er klachten of disciplinaire maatregelen tegen de agent zijn ingediend.

Ervaring: hoe lang is de agent al actief? U moet op zoek zijn naar de agent die de lokale markt kent waarin u verkoopt of van plan bent uw huis te kopen. Het kost tijd om expertise en marktkennis op te bouwen. Eén agent beveelt aan dat elke levensvatbare kandidaat ten minste vijf jaar ervaring heeft Should you have almost any queries about wherever and the way to utilize funda Maastricht, you'll be able to call us in the page. .